E-post: ole_hermann.huth@getmail.no

|

Tlf: 982 06 589

2. august 2018 – 2.blogg

Ja… nå har jeg øvd på første «bolk». Jeg jobbet med barokkfiolinen. Jeg har hatt en time med bratsjist og spesialist innen barokkmusikk, Mari Giske. Hun har inspirert meg veldig, og jeg øver som skrevet tidligere en time pr dag på barokkfiolinen.

Jeg jobber da med flere tekniske utfordringer, som utgjør forskjellen fra den moderne fiolinen. Det er mulig det ikke er spesifikt for barokkmusikk, men for meg ble det nye tanker etter timen med Mari.

En av tingene er at jeg beveger meg mens jeg spiller etter spesielle mønstre. Ideen er at det er deler av kroppen som styrer bevegelsene, og ikke fiolinen som jeg har gjort tidligere. Hun fokuserer med bevegelse i skulder og hofte som gir en organisk bevegelse, som jeg føler åpner spillet mitt. Dette blir veldig spesifikt, men jeg synes det alltid er spennende med nye tanker.

Jeg øver for tiden på Telemann fantasi nr 9. Jeg gjør hele tiden opptak, og tenker å legge dette her, men hver gang jeg lytter til det etterpå, synes jeg ikke det er bra nok.

Stedet jeg er på er vår fantastiske hytte. Jeg legger isteden ved et bilde av alle blomstene vi har på tomta vår.