E-post: ole_hermann.huth@getmail.no

|

Tlf: 982 06 589

7. august 2018

Hei igjen

Denne dagen ble foreløpig annerledes enn planlagt. Jeg skulle til å skrive blogg på tidlig, da alarmen på telefonen fortalte meg at jeg skule til kiropraktor. I dag var jeg ikke så motivert for å begynne på øving etc. , så den bilturen og den lille praten med kiropraktoren lettet litt på trykket. I tillegg fikk jeg hørt på NRK klassisk mens jeg kjørte gjennom en fantastisk landskap, selv om det bærer litt preg av tørke etter en tørr sommer. På vei utover fikk jeg 1.satsen på Grieg klaverkonsert med Leiv Ove Andsnes og Berlinfilhalmonikerne. En fantastisk innspilling. Disse innspillingene blir litt vel striglet og velsmurt, men denne er bare nydelig. Mange (meg selv iberegnet) kan si at Grieg ikke var så bra på de store formatene, som f.eks. Svendsen, men i denne konserten behersker han det til det fulle. Han klarer å få detaljer inn i det store like selvfølgelig som om han skriver kammermusikk. Denne konserten er stor, men de små detaljene får en berettiget plass og utvikler seg i rammene til det store. Det er vanskelig å skrive om dette uten at det virker svulstig og at klisjeene kommer. Fantastisk musikk.

En ting jeg savner når jeg hører NRK Klassisk, er at de spiller hele verk. For meg er det som om de bare leser første avsnittet i en god roman, uten og ta hensyn til hvordan forfatter/komponist utvikler temaene i de kommende avsnitt.

Nå skal jeg gjøre kontorarbeid før jeg går på ny øveøkt. Etter det blir det snekring på badet, som jeg skrev om for noen dager siden.

    1. Utsikt fra veranda på Gullebo – øveannekset mitt
    2. Selfie på morran…. – ser jeg snart «bikker» de 60….