E-post: ole_hermann.huth@getmail.no

|

Tlf: 982 06 589

8.august 2018

Nå er det blitt kveld. Jeg kommer rett fra brygga, hvor jeg tok kveldsbadet, og sitter på utsiktspunktet (se bilde) og skriver på bloggen min. Det er veldig varmt, og jeg sitter med lite klær.

Jeg har hatt enda en flott dag. Øvd mine 3 timer, og vært og hjulpet min far på 89 år.

Jeg skrev at jeg hadde en nedtur etter en prøve med kvartetten, som jeg skulle rydde opp i. Det gjaldt Grieg sin strykekvartett. Vi skal ha ny prøve på mandag, og nå føler jeg at jeg har kommet mye lengre. Jeg har øvd sakte med metronom, og begynner å få kontroll på spiccatoen. Det blir ofte usikkert når noter og strengeoverganer er usikre. Jeg har langt igjen, men føler at jeg er på rett vei.

Jeg jobber også mye med intonasjon (dvs å spille rent). Det er også et vanskelig område. Jeg bruker mye skalaer, og gjør mye opptak for å kunne kontrollere. I perioder føler jeg virkelig at jeg kommer videre, og behersker dette bedre. Andre perioder, synes jeg det er helt håpløst. Jeg har en formening om at de periodene jeg synes er håpløse, er de mest produktive, for da er jeg mest kritisk.

Nå går jeg bort på hytta for å hente meg en konjakk. Favorittkonjakken er Jon Berthelsen sin symfoni. Det er en brut uten tilsetting og en veldig god konjakk. Uten karamell og søtningstoffer.

For en fantastisk kveld. Bare skvulp fra båtene nede på brygga, og ikke en lyd ellers. De forteller meg at det er mye gresshopper nå, men den frekvensen hører jeg ikke lenger. Hatt for mye fiolinlyd nær øret mitt i 52 år. Vi har ikke vært så line til å ta hensyn til dette, som yngre musikere gjør i dag.

Bilder:
-Utsikt fra der jeg sitter nå
-Øverommet mitt